Een gezonde bedrijfscultuur door aandacht voor Positieve Gezondheid

Een gezond en betekenisvol leven; dat is waar Positieve Gezondheid voor staat. Niet in beperkingen denken, maar in krachten. Een gedachtegoed waarin ik volledig geloof en waar ik  ambassadeur  voor ben. Als interimmanager Positieve Gezondheid denk ik graag mee wat en hoe aandacht voor de Positieve Gezondheid bijdraagt aan een gezonde bedrijfscultuur.

De dimensies

De Positieve Gezondheid bestaat uit zes dimensies die in even grote mate belangrijk zijn om je in balans te voelen (onderzoek M. Hubert): lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren.

Er valt veel te winnen voor werkgevers die Positieve Gezondheid omarmen

Aandacht voor Positieve Gezondheid is onmisbaar in het bedrijfsleven. Uit onderzoek blijkt dat betekenisvol werk leidt tot een veel gezonder leven. Mensen die vanuit hun natuurlijke drijfveren en talenten werken, zijn vitaler, hebben een betere gezondheid en vallen niet uit vanwege een burn-out. Bedrijven hebben hier ook invloed op.

Door een ander gesprek te voeren met de werknemers, met oprechte aandacht en interesse, en door werknemers te stimuleren in hun krachten te denken en werken, ontstaat een gezonde bedrijfscultuur. Werkgevers en werknemers zullen het bedrijf samen tot hogere hoogte tillen. De Positieve Gezondheid draagt dus bij aan vitale maar ook succesvolle organisatie.

 Voordelen van Positieve Gezondheid

 Bij werkgevers wordt veel gesproken over vitaliteit, arbeidsvoorwaarden en duurzame inzet. Medewerkers weten vaak wel wat de conclusie zal zijn na dat soort trajecten: ik moet meer naar de sportschool en gezonder eten. Daar is niks mis mee, maar heb je na afloop dan echt te pakken waar het om gaat? Daarvoor is een andere insteek en een ander gesprek nodig.’

De aanpak van Positieve Gezondheid biedt veel voordelen. Het gaat uit van een gelijkwaardig gesprek tussen werkgever en werknemer waarbij niet efficiency en doelen centraal staan. Het gesprek heeft als doel om het potentieel van de mensen beter zichtbaar te maken. Er wordt ingezoomd op wat voor de werknemer belangrijk is. Dat helpt om mensen te laten floreren.  Als medewerkers niet goed in hun vel zitten, kan dat immers hun prestaties en functioneren in de weg staan.

Gouden tip

Positieve Gezondheid kan alleen goed van de grond komen met een bottom-up-benadering. Dat kan al heel simpel met bijvoorbeeld een oproep op intranet: wie heeft er zin om mee te doen met Positieve Gezondheid? Daardoor mobiliseer je de kracht van onderaf. Maar zorg wel voor commitment van de top. Het is belangrijk dat managers zich ook zelf verdiepen in het gedachtegoed en zelf ervaren wat zo’n gesprek kan doen. Sluit aan bij wat er al speelt. Het is een unieke kans om op een andere manier te praten over wat werknemers nodig hebben. En over wat de werkgever kan bieden als het gaat over gezondheid en werk.

Interim

Puur Gezonde Zaken helpt onderzoeken of aandacht voor Positieve Gezondheid een meerwaarde heeft voor jouw bedrijf en zijn bedrijfscultuur. De stand van zaken én  mogelijke oplossingen worden in beeld gebracht. Samen met de directie/het managementteam wordt een plan gemaakt. Als coach ondersteun ik de uitvoering van dit plan. Ik maak indien nodig daarbij gebruik van mijn breed netwerk van professionals in de Positieve Gezondheid.

De handreiking Positieve Gezondheid bekijken?