Mijn nieuwe vriend Vertraging

Wie mij een beetje kent, weet dat ik altijd wel honderd idealen en doelen in mijn hoofd heb die ik het liefst gisteren voor elkaar had (zie MyDrives gele en oranje drijfveer).  Dat zorgt geregeld voor chaos en drukte in mijn hoofd en een gestrest gevoel in mijn lijf. Ik zie zo veel mogelijkheden om mensen en bedrijven op een veel zingevender manier met elkaar te laten samenwerken. Ze zullen daardoor veel productiever en gelukkiger worden. Maar mijn zienswijze, is mijn werkelijkheid versus de werkelijkheid van andere managers. En dat mag.

Worsteling met mijn vertragingsstand

De afgelopen maanden, jawel de corona tijd, werd ik flink op de proef gesteld…….Natuurlijk had ik er van tevoren ook al last van, maar de laatste weken, werd ik er woest van. Ik had geen enkele controle op wat ik zo graag wilde: nieuwe zinvolle opdrachten krijgen voor mijn bedrijf Puur Gezonde Zaken, als interimmer Positieve Gezondheid of als coach. En  a4works (waar ik voorzitter van ben) aan nieuwe projecten helpen. Zoveel mooie mensen waar ik mee samenwerk met zoveel expertise, alles is de wachtstand. Aaaarggg wat baal ik hiervan.

Nu weet ik natuurlijk als Nieuwe Geest Coach, hoe de kwantumwetten werken. Een van de dingen die je leert, is  dat je niet moet vechten tegen je grootste draken, maar ze net mag leren omarmen. Leren luisteren naar wat ze te zeggen hebben. Ze zijn er namelijk om je inzicht te geven en je verder te helpen om zo mogelijk krachtig te worden. Inmiddels zijn er al heel wat draken op mijn pad gekomen en heb met  allen vriendschap gesloten. Totdat ik mij van mijn nieuwe vriend Draak Vertraging bewust werd. 🙂 

Deze ochtend viel het kwartje dat ik (onbewust tot zojuist) nog steeds vecht tegen de overtuiging “dat het niet snel genoeg gaat”. Dat frustreert me enorm en dat is niet goed voor mijn gezondheid. Terwijl, als ik diep naar binnen kijk, het enige waar ik echt blij van word net die rust en vertraging is.. niks moeten, alleen als ik het wil en belangrijk genoeg vind, kom ik in actie. Heerlijk toch? En weet je wat het mooie is…..

De uitdaging

Mijn oude patroon: het gaat niet snel genoeg, zijn jullie nu zo dom dat jullie de meerwaarde niet zien, kom op met die resultaten, waar blijven mijn opdrachten, ik wil nu mijn succes vieren. Versus mijn nieuwe status van accepteren en toelaten: enorme behoefte om heerlijk in het moment te zijn, alles is oké zoals het is, te genieten van onderweg zijn.

In plaats van te rennen, vanaf nu rustig en bewust stap voor stap lopen. Dus vaart verminderen, de grond onder mijn voeten voelen, stoppen als ik het de moeite waard vind. Daardoor pik ik veel meer signalen op en heb ik de tijd om die binnen te laten komen! Ik voel haarfijn aan wat ik wil en wat ik te doen heb. De overige acties die voorheen veel wind veroorzaakten maar weinig resultaat opleverden, laat ik lekker links liggen. Vanaf nu wordt mijn draak Vertraging mijn vriend!

Door te vertragen en bewust dingen wel of niet te doen, voel ik mij veel rustiger, verlies ik geen tijd aan (voor mij) onzinnige dingen. Ik geef mijn tijd met liefde aan wat IK belangrijk vind. Dat is nou een voorbeeld van het toepassen van positieve gezondheid die bij mij past. Vertragen brengt meer kwaliteit in mijn leven!

Majelle Panis, Puur Gezonde Zaken

Ik help mensen en organisaties over de drempel om zelf aan de slag te gaan met hun Positieve Gezondheid. Ga zelf ervaren wat Positief Gezonde mensen in een Positief Gezonde bedrijfscultuur oplevert. Ze zullen meer aandacht geven aan wat ze echt willen en kunnen. En dat levert betere resultaten op in zingeving, gezondheid en performance. Ik gun je de ervaring.

Wil je onderzoeken of Positieve Gezondheid begeleiding bij jou of je bedrijf van meerwaarde zou kunnen zijn, dan kom ik als ambassadeur van de Positieve Gezondheid bij je langs om te vragen waarom dat belangrijk voor jou zou zijn.

Gratis miniscan

Nieuwsgierig naar wat jou drijft?
Doe deze gratis miniscan