Zichtbaar (leren) zijn

Iedereen zag mij vroeger als een spontaan, sportief meisje, maar ik had zelf geen idee wie ik zelf was en wat ik wilde. Na mijn VWO diploma ging ik Commerciële Economie studeren, omdat tegen mij werd gezegd dat dat wel bij mij zou passen. Automatisch kwam ik terecht in snelle marketing en sales functies. Ik was altijd het brave meisje dat precies deed wat er van haar verwacht werd. Mijn functionering gesprekken waren steeds lovend. Toch voelde ik mij onzeker en verveeld van binnen. Ik dacht steeds na over de toegevoegde waarde van de functie en van het product waar ik mee werkte, en raakte dan gedemotiveerd. Achteraf leerde ik pas dat mijn drijfveren niet aangeraakt waren. Mijn echte plezier en voldoening in het leven haalde ik uit de weekenden en paar weken vakantie per jaar.

Stoute schoenen

Ik miste bij de bedrijven echte verbinding met mijn leidinggevende. Bij de gedachte dat hij degene was die me moest beoordelen, voelde ik mij bij voorbaat al klein en hield ik me gedeisd. Ik voelde me niet gezien, voelde geen voldoening en had het idee dat wat ik deed, niks toevoegde. Het was dan een gemakkelijke keuze om te vertrekken naar een nieuwe uitdaging. De zovele vluchten en de zoektocht naar “beter” resulteerde echter in groeiende onzekerheid over mijn talenten. Had ik eigenlijk wel talenten? En zo ja, wat waren ze dan?

Ondanks mijn onzekerheid heb ik één keer gedurfd om opslag te vragen na een zeer positief functioneringsgesprek. Het antwoord van mijn manager was: ‘jij bent wel erg ambitieus, nee opslag is niet mogelijk en meer salaris betekent meer hoofdpijn…..’ Analyserend: je functioneert boven verwachting (past niet binnen de organisatie), je wilt teveel (lastig), meer hoofdpijn wil je toch zeker niet.

Wat was ik teleurgesteld. Je zichtbaar proberen op te stellen, loonde blijkbaar niet. Op dat moment besloot ik maar weer verder te kijken naar een nieuwe uitdaging. Wat was ik blij dat ik bij deze werkgever kon vertrekken.

What if?

Wat als mijn managers nu eens een oprecht gesprek met mij hadden gevoerd en gevraagd hadden naar wat ik wilde, mij vertrouwen en uitdaging hadden geboden? Wat als ik mezelf de moeite waard had gevonden en gedurfd had om mijn plek op te eisen? Dan zou mijn carrière er anders hebben uitgezien. Dan had ik hoogstwaarschijnlijk posities bekleed die enig aanzien zouden hebben gehad.

Uiteindelijk heeft mijn weg geleid tot het volgen van nieuwe studies die allen te maken hebben met energie en kwantumwetten. Mensen als Bruce Lipton (celbioloog)  en Joe Dispenza (neurowetenschapper) inspireren mij enorm. Met mijn kennis zit het dus wel goed. De volgende grote uitdaging is om met deze kennis en schat aan ervaring naar buiten te treden. Zodat ik zichtbaar word. Niet in de rol van voorzitter van a4works, moeder of partner maar puur als mezelf. Om te vertellen wie ik ben, met mijn sterke én kwetsbare kanten, mijn leerprocessen, mijn wijsheid, hoe ik het zie en wat ik wil. Los van wat iedereen denkt en gelooft. Puur vanuit mijn eigen ervaring en wijsheid. Niet vanuit het oude patroon, hard mijn best doen in de hoop dat mijn bazen mij opmerken, maar omdat ik zelf wil dat mijn verhaal jou inspireert om op te staan en te laten zien wat je waard bent.

Spiegel

Heb jij je al eens afgevraagd hoe zichtbaar je ECHTE ik is, los van alle rollen die je vervult? Hoe puur en empathisch ben je als leider voor jouw mensen? Durf je oprecht te laten zien wie je bent, of speel je de rol van manager, werknemer, zelfs moeder? Zie je alleen de buitenkant van mensen (lekker makkelijk) of vraag je oprecht regelmatig hoe het met hun gaat en hoe je hen kan helpen?

Kijk eens in de spiegel, kijk je eens recht in je ogen aan. Wees eerlijk naar jezelf. Net als ik zul je zien dat wat je aan de buitenwereld toont, vaak niet is wie je echt van binnen bent.

Majelle Panis, Puur Gezonde Zaken

Ik werk vanuit mijn innerlijke power. Dat heb ik met vallen en opstaan geleerd. Ik durf (weer) spontaan in het leven te staan. Ik neem een behoorlijke portie positieve bagage met me mee.  Nadat ik vanuit onzekerheid en drang naar kennis eerst vele opleidingen heb gevolgd, ben ik gestopt met het leven in te vullen.

Een blijvende uitdaging
Ik heb de controle losgelaten over hoe ik denk dat het moet, hoe mijn omgeving denkt dat het moet, hoeveel succes ik moet hebben, hoeveel geld ik moet verdienen, hoeveel kilo ik zou moeten wegen, enz. Dat is overigens af en toe nog best een uitdaging 🙂 Een mens blijft leren.

Elke dag is een goede dag
Wat ik wil, is mezelf en anderen blijven motiveren om te onderzoeken wat nu echt belangrijk voor iemand is en daar energie in te steken. Het leven zal erdoor veranderen. 

Iedere dag opnieuw kies ik bewust voor een positieve insteek, wat ik belangrijk vind. Daar is mijn afstandsbediening op ingesteld,  ongeacht wat er gebeurt. Resultaat: ik heb goede zin, ik heb veel voldoening en plezier in mijn werk, mijn gezondheid krijgt een boost, kortom (bijna) iedere dag een goede dag!

De eerste stap
Wil jij je eerste stap zetten om te ontdekken wie je bent of wat je wilt, mail of bel dan met me om samen te onderzoeken of Positieve Gezondheid, Nieuwe Geest Coaching of een andere vorm van mijn hulp bij jou past. Bij Nieuwe Geest Coaching ga je bewust worden van oude patronen die jou belemmeren in wat jij diep van binnen wilt. Je leert deze patronen te doorbreken, en te vervangen door nieuwe gedachten, gevoelens en gedrag die jou op de weg helpen die je wenst. 

Gratis miniscan

Alvast nieuwsgierig naar wat jou drijft?
Doe deze gratis miniscan